به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کریسشن ساینس مونیتور، جورج بارنا رئیس گروه بارنا که نتایج یکی از این تحقیقات در این رابطه را منتشر کرده گفت: تعداد افرادی که خود متأله هستند در حال افزایش است. این افراد اعتقادات و آموزه های دینی را آن طور که می پسندند مورد پذیرش قرار داده اند.
در تحقیق بارنا 71 درصد از بزرگسالان آمریکایی اظهار داشتند که آنها دارای مجموعه اعتقادات دینی خود هستند تا پیروی از مجموعه اعتقادات و آموزه های دینی تعیین شده از سوی یک کلیسای خاص. این امر حتی در میان مسیحیانی که ایمان خود را بازیافته اند نیز دیده می شود به طوری که 61 درصد از آنها از اعتقادات و آموزه های فرقه های مختلف مسیحی پیروی می کنند.
این امر در میان افراد کمتر از 35 سال به 85 درصد می رسد.
این در حالی است که عده ای از مسیحیان از فرق دینی خود فراتر رفته و بخشهای از ادیان دیگر را نیز می پذیرند.
نیمی از آمریکاییها همچنین اعتقاد دارند مسیحیت یکی از چند گزینه ای است که مردم می توانند انتخاب کنند. ساکنان شمال شرقی و غرب آمریکا بیش از ساکنان جنوب و میدوست اظهار می دارند که مسیحیت جایگاه خود را به عنوان دین محبوب آمریکا از دست داده است.
مسیحیان مجموعه اعتقادات غیر معمولی را در این سری از تحقیقات ابراز کرده اند. تقریبا حدود نیمی از افرادی که در این نظرسنجیها شرکت کرده اند به وجود شیطان اعتقاد ندارند، یک سوم اعتقاد دارند که مسیح مرتکب گناه شده و دو پنجم اظهار می دارند که آنها مسئولیتی در رابطه با سهیم شدن اعتقادات دینی خود با دیگران ندارند.
این در حالی است که قابل توجه ترین انشعاب از مسائل متعارف در سال 2007 از سوی مرکز تحقیقات پیو درباره دین و زندگی عمومی منتشر شد.
این تحقیق جامع از 35 هزار آمریکایی صورت گرفته که بیشتر مسیحی بودند و اظهار داشتند که پیروان سایر ادیان نیز به زندگی جاودانه و رستگاری دست پیدا می کنند.
نتایج این تحقیقات به ایجاد مناقشه میان رهبران مسیحی منتهی شد که مسیح را تنها راه رستگاری دانسته و این آموزه را بزرگترین آموزه دین خود تلقی می کنند. برخیها هم اظهار داشتند شاید افرادی که در این تحقیقات شرکت کرده و رستگاری ادیان دیگر را مورد اشاره قرار داده اند به سایر فرقه ها یا سنتهای مسیحی اشاره کرده اند نه ادیان غیرمسیحی.
سازمان تحقیقات "پیو" به عنوان دنباله این تحقیقات بررسیهای دیگری انجام داد که آن را اواخر دسامبر گذشته منتشر کرد. بر اساس تحقیقات جدید 65 درصد از مسیحیان آمریکایی که 47 درصد آنها را انجیلیها تشکیل داده اند بر این اعتقادند که ادیان مختلف می توانند زندگی جاودانه داشته باشند. در میان این تعداد مسیحی 80 درصد اشاره کرده اند که مؤمنان غیرمسیحی نیز به رستگاری خواهد رسید.
این تحقیقات همچنین درباره دیدگاه آنها درباره اینکه فرد چگونه به زندگی جاودانه می رسد پرسشهایی مطرح کرده است. در میان تمام بزرگسالانی که خود را متعلق به سنت دینی مشخصی می دانستند 30 درصد اظهار داشتند که اعتقادات درست این نوع از زندگی را موجب می شود، 29 درصد رستگاری را به کردار فرد در طول زندگی نسبت داده و 10 درصد اظهار داشته اند که هر دو مورد ضروری است.
افرادی که بر تأثیر کردار تأکید کردند باور دارند غیر مسیحیان نیز می توانند به زندگی جاودانه برسند. بیشتر افرادی که بر اعتقادات تأکید دارند اظهار می دارند راه همه غیر مسیحیان به بهشت ختم نمی شود.
این تحقیقات همچنین به نوعی انحصارگرایی شایع را تکذیب کرده است. در میان تمام بزرگسالان دینداری که در این مصاحبه ها شرکت کردند 65 درصد آنها اظهار می دارند بسیاری از ادیان به زندگی جاودانه می رسند اما 29 درصد اظهار داشتند که تنها یک دین حقیقی وجود دارد. 69 درصد از غیر یهودیان اظهار می دارند که یهودیان به زندگی جاودانه می رسند و 52 درصد از غیر مسلمانان این امر را به پیروان اسلام نسبت داده اند.
42 درصد از آمریکاییهایی که خود را دیندار می دانند این امر را برای ملحدان نیز قائل شده اند.
در حالی که برخی از افراد نتایج این تحقیقات را تمایل جامعه آمریکا به تکثرگرایی توصیف کرده اند دیگران آن را زنگ بیدار باش خوانده اند. آر آلبرت مهلر جونیور رئیس مدرسه علوم دینی الهیاتی باپتیستهای جنوبی در وبلاگ خود درباره نقش انجیلی مسیحیت در مبارزه با چنین دیدگاههای شمول گرا و کمک به دیگران برای یافتن راه حقیقی مطالبی نوشته است. سایرین نیز به قدرت فرهنگ تساوی طلب اشاره کرده اند.
نظر شما